Ca urmare a provocărilor actuale și viitoare, Comitetul Executiv a lansat un pachet cuprinzător de măsuri pentru reducerea costurilor”, anunţă Varta într-un comunicat de presă, citat de Evertiq. Potrivit purtătorului de cuvânt al consiliului de administrație, Markus Hackstein, Varta ar trebui să își reducă activitatea cu până la 80% de la 1 decembrie până în aprilie 2023. Circa 500 din cei 700 de angajați actuali din Nördlingen sunt afectați. 

În timp ce capacitățile pentru celulele CoinPower (TWS) sunt reduse, compania este încrezătoare că, odată ce cererea crește din nou, capacitățile pot fi mărite în scurt timp. Ca parte a acestor ajustări, compania a anunțat introducerea unui program scurt de lucru în afacerea Litiu-Ion CoinPower din unitatea de producție din Nördlingen (Germania).

Unitatea Varta din Nördlingen produce în principal baterii mici pentru dispozitive portabile. În această zonă, cererea a scăzut din cauza situației economice dificile. Din punct de vedere al costurilor, energia face diferența. Potrivit companiei, cheltuielile aproape s-au triplat în acest an. În plus, materiile prime au devenit mai scumpe. Potrivit unei prezentări a companiei, prețurile la litiu au crescut cu 600% și la cobalt și mangan cu 60% față de anul precedent.

Pentru exercițiul financiar 2023, comitetul executiv al Varta AG se așteaptă la venituri între 850 și 880 milioane EUR și anticipează un EBITDA ajustat de 90 și 110 milioane EUR. Această prognoză se bazează pe ipoteza că situația economică dificilă și crizele globale existente vor continua în 2023, cu consecințe negative corespunzătoare pentru costuri, lanțuri de aprovizionare și cererea consumatorilor, se mai arată în comunicat.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut