Pe 17 septembrie 2024, VAT România a demarat construcția noii sale fabrici din VGP Park Arad, un hub logistic strategic adiacent autostrăzii A1 și unor rute europene principale. Noua locație este proiectată pentru a răspunde prognozelor de dezvoltare pe termen mediu și pentru a satisface cererea în creștere și complexitatea tehnică a portofoliului de produse. Unitățile de producție, birourile și cantina pentru angajați vor fi reunite sub același acoperiș de peste 21.000 m². Clădirea va funcționa în conformitate cu standardele de sustenabilitate BREEAM și va avea ca obiectiv nivelul de certificare Excelent.

Noua fabrică a furnizorului global de valve de vid va deveni complet operațională la începutul lui 2026, cu o dată de mutare estimată pentru cel de-al doilea trimestru din 2025, asigurând o tranziție lină și perturbări minime ale operațiunilor în desfășurare.

Urs Gantner, CEO al Grupului VAT, Thomas Berden, COO al Grupului VAT, și Alin Crețu, Director General VAT România, au fost gazdele evenimentului de inaugurare a construcției.

Urs Gantner a descris noua clădire drept a treia unitate de producție principală la nivel global pentru VAT, alături de sediul central din Elveția și unitatea din Malaysia. El s-a declarat încântat de locația excelentă a noii fabrici, care a generat numeroase idei privind modul în care se poate dezvolta VAT în România.

Thomas Berden a subliniat importanța locației VAT din România în pregătirea pentru dezvoltarea ulterioară, sprijinind gestionarea capacității și dezvoltarea lanțului de aprovizionare. Acesta și-a exprimat recunoștința pentru execuția excelentă a activităților curente și pentru spiritul de echipă și angajamentul personalului VAT România.

Alin Crețu a evaluat proiectul ca fiind un punct de reper important pentru dezvoltarea ulterioară a VAT România, susținând în același timp strategia Grupului pentru anii următori și exprimându-și recunoștința față de partenerii proiectului. „Un factor cheie al succesului acestui proiect este parteneriatul cu VGP și ICCO, care au colaborat îndeaproape cu noi pentru a contura acest proiect și pentru a-l dezvolta într-o fabrică a viitorului din punct de vedere al capacităților tehnice și al operațiunilor durabile.”

Investiția în dezvoltarea VAT România creează numeroase oportunități de angajare în domenii cu competențe tehnice ridicate, precum inginerie mecanică, automatizare, strunjire și frezare CNC, precum și în funcții de suport. Fabrica va găzdui, de asemenea, departamente de inginerie, IT și alte funcții ce depășesc sfera „proprie” a producției, sprijinind dezvoltarea de noi competențe necesare pentru o fabrică lider.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut