Piețele globale pentru vehiculele comerciale grele și-au revenit anul trecut, iar VDA se așteaptă la o creștere suplimentară în 2022.

Potrivit Asociației Germane a Industriei Auto (VDA), piețele internaționale de vehicule grele (peste 6 t) și-au revenit în mare măsură anul trecut, față de 2020. În Europa (UE, EFTA și Regatul Unit), vânzările de vehicule comerciale grele au crescut cu 17% față de anul precedent, până la aproximativ 320.000 de camioane. Piețele vest-europene pentru vehicule comerciale grele au crescut cu aproximativ zece procente față de 2020, deși după o scădere puternică înregistrată în anul precedent. Aceasta corespunde unui volum de vânzări de aproximativ 250.700 de unități.

Între cele mai mari cinci piețe de vânzare din Europa, Italia (+27%), Spania (+10%) și Regatul Unit (+10%) au înregistrat rate de creștere de două cifre. Franța și Germania au vândut fiecare cu 6% mai multe camioane decât în 2020. Italia, care și-a crescut vânzările de vehicule grele cu 13% în 2021, față de 2019, este singura țară din top 5 care a revenit deja la nivelul de dinainte de criză.

De asemenea, VDA a raportat o evoluție pozitivă în 2021 pentru piața americană, piața chineză, dar și pentru India și Brazilia. Asociația presupune că „dezvoltările pe piețele mari de vehicule comerciale vor continua și în 2022”. Pentru piața germană de vehicule grele, se așteaptă o creștere de 8% în anul curent și, prin urmare, o creștere ușor mai puternică decât în 2021. Pentru Europa (UE, EFTA și Regatul Unit), se preconizează o creștere de o amploare similară în 2022.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare