Autoritatea Sistemului Portuar din Marea Adriatică de Nord s-a calificat pentru alocarea fondurilor PNRR de către Ministerul Agriculturii din Italia, în contextul unui program dedicat transportului intermodal pentru produse agroalimentare. Alocarea totală de 16 milioane de euro, obținută pentru portul Veneția, se referă la modernizarea Via Elettricità din zona industrială Porto Marghera și construirea podului feroviar peste Canalul de Vest.

Podul feroviar va oferi o nouă conexiune între coloana vertebrală de sud-vest a portului Veneția și gara Venezia Marghera, pentru a reduce interferența dintre rețeaua rutieră și cea feroviară și timpul general de manevră feroviară. Investiția de 17 milioane este finanţată prin PNRR (9 milioane EUR) și din fondul complementar al Ministerului Transporturilor (8 milioane EUR).

Modernizarea Via Elettricità prevede dublarea căii ferate actuale, modernizarea funcțională a platformei rutiere și reamenajarea simultană a utilităților subterane. PNRR pune la dispoziție 7 milioane EUR (36,8% din total), iar restul va fi finanțat de Ministerul Dezvoltării Economice, relatează TrasportoEuropa. „Implementarea acestor proiecte ne va permite să îmbunătățim conexiunile logistice în zona de sud-vest a orașului Porto Marghera, unde în prezent se concentrează aproximativ 50% din traficul de vehicule grele care intră în port și 55% din traficul feroviar portuar”, explică Fulvio Lino Di Blasio, președintele Autorității Sistemului Portuar din Marea Adriatică de Nord.

În termen de 120 de zile, Ministerul Agriculturii și agenția Invitalia vor efectua investigația tehnico-financiară a proiectelor pentru a evalua sustenabilitatea financiară a acestora, fezabilitatea și coerența programului de cheltuieli. Apoi, ministerul va adopta prevederea de acordare a grantului nerambursabil, determinând cuantumul exact, precum și obligațiile Autorității Portuare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare