Tribunalul de Apel pentru Concurență (CAT) din Regatul Unit a pronunțat o hotărâre de despăgubire în valoare de 15,2 milioane de lire sterline în contextul cartelului privind prețurile camioanelor condamnat de UE în 2016. Penalitatea va trebui plătită de Daf Trucks către Royal Mail și British Telecom.

Această hotărâre face parte din sentința privind cartelul prețurilor camioanelor impusă în 2016 de Comisia Europeană împotriva a cinci producători de vehicule industriale. Condamnarea a deschis calea pentru numeroase cazuri de compensare civilă în mai multe țări europene, inclusiv în Marea Britanie.

Aceasta este doar prima cerere de despăgubire care a ajuns la un verdict în Marea Britanie, așa că povestea este încă deschisă, și nu doar pentru Daf Trucks. Potrivit judecătorilor, cartelul constructorilor de camioane a dus la costuri excesive pentru cumpărători, evaluând acest excedent la 5% din prețul de achiziție al camioanelor Daf, care a totalizat 260 de milioane de lire sterline pentru Royal Mail și 45 de milioane de lire sterline pentru British Telecom.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut