Furnizorul european de spații logistice și proprietăți imobiliare semi-industriale, VGP, a încheiat 2022 cu cel mai bun rezultat din ultimii ani, obținând un profit operațional de 177,5 milioane euro, înainte de pierderi nerealizate din deprecieri (293 milioane de euro), care reflectă și o modificare negativă a reevaluării de 7,33% a portofoliului VGP, ca urmare a creșterii în continuare a randamentelor pieței.

Pe parcursul anului, compania a semnat și reînnoit contracte de leasing pentru 303,2 milioane de euro, cu 18,4% mai mult față de anul precedent. În plus, a inițiat 26 de proiecte de construcție care acoperă 814.000 m2 şi 51,3 milioane EUR de chirie anuală suplimentară odată construite și închiriate complet și a livrat 44 dintre acestea pentru o suprafață totală de 1,14 milioane m2 și un venit anual din chirii de 9 milioane de euro. Alte 5,9 milioane de euro au fost venituri brute din energie regenerabilă. „Intrăm în 2023 cu încredere, deoarece vedem că cererea chiriașilor continuă să fie sănătoasă, costurile de construcție încep să scadă și expertiza tehnică și măsurile ESG devin factori de diferențiere din ce în ce mai importanți”, comentează CEO-ul VGP, Jan Van Geet. „Beneficiem de lichiditate puternică și căutăm noi oportunități în mediul actual, dar rămânem precauți din cauza incertitudinilor și ne concentrăm pe evoluții profitabile în condiții atractive. Ne bazăm pe atractivitatea locațiilor și pe agilitatea echipelor pentru a ne consolida poziţia.”

AGA propune distribuirea unor dividende brute de 2,75 euro/acțiune.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare