Volkswagen a refuzat să compenseze transportatorii pentru taxele majorate pentru utilizarea drumurilor din Germania pentru luna decembrie a acestui an, relatează Verkehrsrundschau.de.

Potrivit Asociației Transporturilor din Saxonia Inferioară (GVN), compania a anunțat că nu va accepta majorarea taxelor de drum pentru camioane introdusă în decembrie, până la 1 ianuarie 2024. Ca urmare a acestei decizii, transportatorii trebuie să suporte costurile suplimentare, care pentru unele companii ar putea ajunge până la 300.000 de euro pentru luna decembrie. Iar în condițiile unor marje de profit deja scăzute, această măsură provoacă o neînțelegere completă din partea companiilor afectate.

Mai mult, potrivit GVN, există o incoerenţă în cadrul grupului Volkswagen, pentru că Porsche, Audi și MAN, vor plăti integral taxa de la 1 decembrie.„Implicațiile financiare ale acestei decizii pentru transportatorii relevanți sunt semnificative și vor duce la pierderi mari ale companiilor de transport. Având în vedere marjele deja strânse din industria transporturilor, aceasta reprezintă o povară suplimentară pentru care transportatorii nu sunt responsabili și pe care nu o pot suporta. Din cauza situației actuale, transportul privat și mijlociu așteaptă intervenția Saxoniei Inferioare în calitate de acționar al Volkswagen”, spune Ute Frick, președintele Asociației GVN.

Potrivit lui Christian Richter, directorul general al Asociației Germane de Transport Rutier, guvernul ar trebui să fie interesat de protejarea intereselor economice ale companiilor locale și ar trebui să „preseze Volkswagen să găsească o soluție”.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut