Compania Volkswagen studiază mai multe opțiuni pentru restructurarea operațiunilor sale din Rusia. Printre altele, negociază vânzarea fabricii din Kaluga, după cum a declarat un purtător de cuvânt al concernului, ca răspuns la o întrebare a unei agenții de presă.

„O astfel de posibilitate este vânzarea activelor Volkswagen Group Rus către un terț, de exemplu vânzarea fabricii din Kaluga. Negocierile sunt în derulare, nu s-a ajuns încă la un acord final”, a spus purtătorul de cuvânt, citat de Infostart.hu.

Anterior, portalul de știri rus RBC a raportat că grupul comercial Avilon negociază achiziția fabricii din Kaluga și că părțile sunt deja aproape de un acord, însă informaţia nu a fost confirmată de niciuna dintre părți.

Volkswagen a oprit producția în cele două fabrici ale sale din Rusia în martie 2022 din cauza războiului din Ucraina. De asemenea, a oprit exportul mărcilor grupului în Rusia. În plus, în luna mai, s-a retras din joint-venture-ul cu fabrica de mașini Gaz din Nijni Novgorod, întrucât coproprietarul Oleg Gyeripaszka a fost trecut pe lista celor vizaţi de sancțiuni.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut