După faza de dezvoltare și promovare, în ianuarie 2023 producătorul suedez Volta Trucks anunță începerea fazei operaționale pentru modelul său de camion electric Volta Zero de 16 t. Fabrica austriacă de la Steyr va fabrica 300 de unități în 2023 începând cu cel de-al doilea trimestru al anului, ceea ce va genera o cifră de afaceri de 85 de milioane de euro pe baza comenzilor deja confirmate.

Pe parcursul anului trecut, compania a cunoscut o creștere puternică, iar astăzi are aproape 700 de angajați. În noiembrie, a încheiat cu succes extinderea rundei de finanțare din Serie C, ducând investiția totală la 360 de milioane de euro.

Din punct de vedere tehnic, Volta Trucks a încheiat testele în zone urbane din Paris și Londra, realizate cu colaborarea unor operatori precum DB Schenker, Petit Forestier, The Crown Estate și Clipper Logistics.

În total, Volta Trucks a raportat precomenzi pentru 6.500 de camioane, care acoperă toate piețele și toate modelele, inclusiv cele din anii următori.

Volta Zero, complet electric, proiectat pentru logistica urbană, are o autonomie de funcționare pur electrică de 150 – 200 km.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare