Cifrele preliminare publicate de Asociația Companiilor Aeriene Asia Pacific (AAPA) au arătat că cererea de pasageri rămâne redusă pe ruta Asia-Pacific, în timp ce cererea pentru transport de mărfuri a crescut. Restricțiile impuse la frontiere și blocajele impuse din nou în multe dintre economiile asiatice au stins speranțele de revenire ale piețelor internaționale.

Cu toate acestea, unele economii interne au renăscut, ceea ce a alimentat cererea de mărfuri și a făcut ca, în aprilie 2021, cererea pentru serviciile internaționale de mărfuri aeriene măsurate în FTK (tone kilometri) să se majoreze cu 42% față de aprilie 2020, obținând volume ușor peste aceeași perioadă a anului 2019. Capacitatea de transport oferită a crescut cu 29,4% de la an la an, rezultând un avans de 6,7 puncte procentuale în transportul internaţional de marfă, până la 74,8% în aprilie 2021 (faţă de 68,1% în aprilie 2020). „Companiile aeriene asiatice continuă să joace un rol esențial în susținerea eforturilor internaționale de salvare a vieților, prin livrarea de echipamente medicale atât de necesare. Cu toate acestea, majoritatea transportatorilor din regiune, cu activitatea lor internațională de pasageri redusă sever, continuă să se confrunte în fiecare lună cu o lipsă acută de numerar. Unele companii aeriene sunt în curs de restructurare majoră, în timp ce altele îşi sporesc capitalul propriu”, afirmă Subhas Menon, director general AAPA.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare