În primele nouă luni ale anului, portul Salerno a manipulat peste 6,7 milioane de tone de mărfuri pe nave ro-ro, marcând o creștere de 4,57% față de aceeași perioadă a anului precedent. Acest lucru a fost comunicat de Autoritatea Sistemului Portuar din Marea Tireniană Centrală, precizând că 366.116 unități ro-ro (cu 8,1% mai mult decât anul precedent) și 7.729 de vehicule industriale (+4,3%) au fost angrenate în perioada menţionată. În primele nouă luni din 2021 a crescut și traficul de containere, care a ajuns la sfârșitul lunii septembrie la 799.828 TEU, ceea ce reprezintă o creștere de 5,8%.

Comentând datele privind transportul combinat rutier-mare din Portul Salerno, CEO-ul Smet, Domenico De Rosa, afirmă că cifrele continuă să crească, demonstrând faptul că sectorul a abordat în mod pozitiv urgența sanitară aflată încă parțial în desfășurare, dar și că redresarea a început. „Vedem semne încurajatoare pentru 2022, când la redresare se vor adăuga primele efecte pozitive asociate extinderii portului și intervențiilor de dragare.”

În 2022 va ajunge în port și noul ro-ro cu o capacitate de 500 de semiremorci aparţinând Grupului Grimaldi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare