Din 1972 încoace, consumul de petrol din Danemarca aproape s-a înjumătățit. În perioada cuprinsă între 1990 şi mijlocul anilor 2000, consumul de petrol a fost destul de constant. Apoi, din 2008, consumul de petrol a scăzut cu peste 15%, în special din cauza înlocuirii celui folosit pentru încălzire în gospodării, agricultură, servicii și industrie, cu încălzirea urbană, folosirea gazelor naturale, a sobelor cu peleți și a pompelor de căldură.

În această perioadă, ponderea transportului în consumul de petrol a crescut de la aproximativ 28% în 1972, până la peste 80% astăzi. În termeni reali, consumul de petrol pentru transport a crescut cu aproape 50% din 1972; totuși, din 2007, consumul de petrol pentru transport a scăzut cu aproape 10%, în ciuda faptului că transportul a crescut cu mai mult de 10% în aceeași perioadă.

O declarație preliminară pentru 2020 arată o scădere continuă a consumului de produse petroliere. În special consumul de benzină și motorină a scăzut în 2020 – dar acest lucru se datorează închiderii Danemarcei pentru mai multe perioade, ca urmare a pandemiei de Covid-19.

Aceste date au fost furnizate de Drivkraftdanmark şi publicate în Industry Statistics 2021.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare