Volumele globale de containere par să scadă în ultimele luni, pe măsură ce ciclul istoric de creștere se încheie, potrivit BIMCO, una dintre cele mai mari asociații internaționale de transport maritim care reprezintă armatorii.

De la jumătatea lui 2020, volumele exporturilor globale de containere au înregistrat o creștere puternică care, combinată cu creșterea congestionării porturilor, a cauzat provocări în lanțul de aprovizionare și rezultate financiare istorice ridicate ale operatorilor de linie, care au fost norma în ultimele câteva trimestre.

Cu toate acestea, în septembrie 2022, volumele de containere au scăzut sub cifrele înregistrate în aceeași lună din 2019 pentru prima dată de la jumătatea lui 2020, iar statisticile publicate de Container Trade Statistics au confirmat rapoartele de tendințe ale container-news.com.

De asemenea, în luna următoare, volumele exporturilor globale de containere au scăzut cu 9,3% faţă de luna corespunzătoare a anului anterior și au încheiat cu 4,3% sub cifrele din octombrie 2019.

Mai mult, 20 din 28 de căi comerciale de la regiune la regiune s-au încheiat cu volume mai mici decât în octombrie 2021, în timp ce 18 căi comerciale au înregistrat volume mai mici decât în octombrie 2019. „Din șapte regiuni, cinci s-au încheiat cu volume de import mai mici în octombrie 2022 decât în octombrie 2019. Regiunile din Orientul Îndepărtat, Europa/Marea Mediterană și America de Nord au importat împreună 75% din volumele globale de containere și au înregistrat reduceri de volum de 5%, respectiv 11% și 0,4% față de octombrie 2019”, a comentat Niels Rasmussen, analist șef de transport maritim la BIMCO.

Flota de containere a crescut cu 11,3% din octombrie 2019, ceea ce justifică scăderea rapidă a tarifelor de transport de containere și de navlosire în 2022, și în special în ultimele luni. Volumul mai mic de containere a dus, de asemenea, la mai multe închideri de servicii și la o creștere a navigațiilor goale.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut