Cu un total de 32,5 milioane de tone, volumul de mărfuri manipulate în porturile landului Bremen a crescut semnificativ în prima jumătate a anului, cu 7,8% faţă de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unui anunţ al departamentului portuar. În cazul containerelor, a existat o creștere de 11,1%, până la 2,59 milioane de unităţi standard (TEU). Nivelul dinaintea coronacrizei a fost astfel depășit, subliniază raportul german.

După prăbușirea producţiei şi vânzărilor de vehicule cauzată de coronavirus la începutul lui 2020, 934.000 de vehicule au fost expediate acum în prima jumătate a anului, ceea ce reprezintă o creștere de 34,4%. Containerele și mașinile sunt manipulate în principal în Bremerhaven, în timp ce mărfurile generale și cele vrac sunt manipulate în portul Bremen. De altfel, în portul Bremen, creșterea din prima jumătate a anului a fost de 26,5%.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare