După pierderile de trafic din lunile precedente, sectorul transportului aerian de mărfuri s-a stabilizat în martie, după cum arată sondajul lunar al WorldACD. Mai mult, cea de-a treia lună a anului s-a dovedit a fi cea mai bună din ultimele șase luni, chiar dacă cifrele rămân negative, tonele transportate scăzând cu 8% față de aceeași lună a anului trecut.

Cu toate acestea, reducerea din primul trimestru al anului 2023 a fost de 11%, mai mică decât cea din ultimul trimestru al anului trecut, de 13%. Acest lucru nu pare să afecteze încă veniturile companiilor aeriene, care în primele luni ale lui 2023 sunt cele mai mari din ultimii 15 ani. În ceea ce privește tarifele, situația este staționară, acestea menţinându-se cu 50% peste nivelurile pre-pandemice.

Raportul WorldACD relevă o creștere constantă a transportului anumitor produse, între care se remarcă produsele cu temperatură controlată, medicamentele, mărfurile periculoase, florile, carnea și animalele vii. La nivel regional, 14 din cele 23 de subregiuni acoperite de raport arată o creștere a tonajului în 2022, între care se remarcă America de Sud, Africa de Sud și Centrală, Asia Centrală și Balcani și Europa de Sud-Est.

Analiştii prevăd că situația actuală se va menţine cel puțin în prima jumătate a anului în curs și că în a doua jumătate a lui 2023 cererea ar putea începe din nou să crească, odată cu reducerea stocurilor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare