Deși există o încetinire comparativ cu iulie, când creşterea a fost de 8,8%, transportul aerian de mărfuri crește și în august 2021: datele IATA arată o majorare de 7,7% a traficului în t/km față de aceeași lună din 2019 (nu compară cu 2020, an afectat de pandemia de Covid-19). Această valoare crește chiar la 8,6%, dacă se iau în considerare doar cursele internaționale.

Cu toate acestea, există încă o cantitate insuficientă de mărfuri la cală. IATA observă că recuperarea capacității de încărcare s-a oprit în august, arătând o scădere de 12,2% față de aceeași lună a anului 2019 (-13,2% în transportul internațional). Comparativ cu iulie 2021, capacitatea a scăzut cu 1,6%, cea mai mare valoare înregistrată din ianuarie 2021 încoace. „Condițiile economice continuă să susțină creșterea mărfurilor aeriene, dar ușor mai slab decât în lunile precedente, indicând faptul că majorarea globală a producției a atins punctul culminant“, arată IATA.

Cea mai mare creștere, de 33,9%, a fost înregistrată de transportatorii africani, urmată de cei din America de Nord (+18%) și din Orientul Mijlociu (+15,4%). Companiile europene, pe de altă parte, arată o creștere sub media globală: doar 6%, o valoare similară cu cea din iulie. Performanța asiaticilor a fost chiar mai mică (+3% în august), cu 1,4% mai puțin decât luna precedentă. „Cererea este influențată de o slăbire a ritmului de creștere a principalilor indicatori de activitate din Asia și de lanțurile de aprovizionare aglomerate, în special pe rutele interne din Asia și Europa-Asia”, explică IATA. Transportul aerian din America Latină rămâne în criză, cu o contracţie de 14%.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut