Pe aeroportul Leipzig/Halle, tranzitul de mărfuri a crescut din nou în acest an, iar numărul zborurilor s-a majorat, de asemenea, semnificativ.

Manipularea mărfurilor pe aeroportul Leipzig/Halle a crescut din nou. Pentru prima dată de la începutul anului, volumul a depășit pragul de un milion de tone în august (1.025.187 t), potrivit Mitteldeutsche Flughafen AG. Comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, debitul de mărfuri a crescut cu 18,4%. Numai în luna august a acestui an au fost manipulate aproximativ 125.505 de tone, ceea ce corespunde unei creșteri de 15,1% față de aceeași lună a anului trecut. Anul trecut deja se înregistrase un record, cu peste 1,38 milioane de tone de marfă. Numărul zborurilor de marfă a crescut cu 25,8%, la peste 40.000 în primele opt luni ale anului.

Aeroportul Leipzig/Halle este al doilea cel mai mare hub de transport aerian de marfă din Germania. În timpul pandemiei, acesta a servit ca punct de transbordare pentru materiale medicale și echipamente de protecție. În ultimele săptămâni și luni, pe lângă traficul regulat , şi zborurile charter de marfă au fost gestionate în mod repetat, transportând milioane de teste corona, printre altele. Aeroportul este, de asemenea, cel mai mare hub DHL din lume și primul centru regional de transport aerian al Amazon Air din Europa. În total, peste 80 de companii aeriene cargo zboară spre aeroport și deservesc o rețea care include peste 270 de destinații din întreaga lume. În fiecare săptămână, aeroportul înregistrează până la 1.300 de decolări și aterizări în traficul de marfă.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut