Fraport AG, operator al aeroportului din Frankfurt și nu numai, raportează o creștere semnificativă a volumelor de marfă și în septembrie. Datorită relaxării măsurilor legate de coronavirus, numărul pasagerilor a crescut, de asemenea, semnificativ. Celelalte aeroporturi ale Grupului prezintă şi ele o evoluție predominant pozitivă.

Volumul mărfurilor a crescut din nou în septembrie și a atins o creștere semnificativă de 13,4%, până la 188.177 tone (+7,7%, comparativ cu septembrie 2019). Numărul mișcărilor de zbor a crescut față de aceeași lună a anului precedent cu 66,1%, până la 28.135 decolări și aterizări. Totalul greutăților maxime la decolare a crescut cu 61,5%, până la puțin sub 1,8 milioane de tone.

În septembrie, aeroportul din Frankfurt a numărat aproximativ 3,1 milioane de pasageri. Comparativ cu luna foarte slabă a anului precedent, aceasta a corespuns unei creșteri de 169,1%. Motivul principal al dezvoltării pozitive a continuat să fie traficul turistic. La fel ca în august, aproape jumătate din nivelul dinaintea crizei a fost atins (-54%, comparativ cu septembrie 2019).

Numărul cumulat de pasageri în primele nouă luni ale anului a fost de aproximativ 15,8 milioane. Acest lucru a corespuns unei scăderi de 2,2% față de aceeași perioadă din 2020 sau o scădere de 70,8% față de 2019.

Tendința pozitivă a numărului de pasageri a continuat și în portofoliul internațional. Cu excepția aeroportului chinez Xi’an, aeroporturile grupului au înregistrat o creștere semnificativă, în unele cazuri, de peste 100%, dar pe baza reducerii accentuate a traficului aerian din septembrie 2020. Comparativ cu aceeași lună din 2019, aeroporturile grupului au continuat să înregistreze predominant scăderi. Destinații importante de vacanță, cum ar fi aeroporturile grecești, plus Antalya (Turcia), au atins aproape 80% din nivelul pre-criză (comparativ cu septembrie 2019).

Aeroportul Ljubljana din Slovenia a înregistrat 65.133 de pasageri în septembrie. Pe aeroporturile braziliene din Fortaleza și Porto Alegre, numărul pasagerilor a crescut la 820.169. Aeroportul Lima din Peru a înregistrat puțin sub 1,1 milioane de pasageri.

Destinațiile de vacanță din Grecia și Bulgaria sunt în creștere. Numărul de pasageri pe cele 14 aeroporturi regionale grecești a crescut la aproximativ 3,4 milioane. Aeroporturile bulgare Burgas și Varna au înregistrat o creștere la 328.990 de pasageri în septembrie. Volumul aeroportului Antalya din Turcia a crescut la aproximativ 3,8 milioane de pasageri. Aeroportul din Sankt Petersburg, Rusia, avea aproape 1,9 milioane de pasageri, iar Aeroportul Xi’an din C

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare