Faptul că fluxurile de containere din America de Nord au crescut considerabil nu poate compensa scăderea exporturilor din SUA şi Canada. Volumul mărfurilor transportate pe mare manipulate în America de Nord crește rapid, la fel ca și lipsa traficului asociat.

În primul trimestru al anului 2021, volumele de containere din regiune au crescut cu 16,6%, până la un total de 11,9 milioane TEU, conform Container Trades Statistics (CTS).

Exporturile au scăzut cu 7,4%, până la 3,6 milioane TEU, în timp ce comerțul dintre SUA și Canada a scăzut cu 10%, reprezentând doar 1% din volumul de containere din America de Nord. Importurile din America de Nord, pe de altă parte, au explodat cu 32% sau 1,99 milioane TEU și reprezintă acum 69% din cantitatea de producție.

În ceea ce privește importurile de containere în America de Nord, Orientul Îndepărtat a preluat cea mai mare parte a creșterilor din T1 / 2021, așa cum era de așteptat, cu 47,3%, în timp ce Orientul Mijlociu și-a mărit cota cu 26,9%, iar Africa subsahariană cu 16,5%. Totuși, aceasta din urmă a început de la o bază scăzută de 40.000 TEU. Din Europa, au mai ajuns în America de Nord aproximativ 65.000 TEU (+5%). Numai volumele din Australasia (–5%) și America Latină (–1%) au scăzut.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut