În primele nouă luni, volumul schimburilor comerciale dintre Germania și România l-a depăşit cu 17,7% pe cel aferent aceleiași perioade a anului trecut, ajungând la 28,8 miliarde de euro, potrivit celor mai recente cifre ale Biroului Federal de Statistică. Exporturile către România s-au ridicat la 14,8 miliarde de euro, cu 8,8% mai mult față de aceeași perioadă din 2021, în vreme ce importurile din România se apropie de 13,1 miliarde de euro (+20,6%). Aceste rezultate plasează România pe locul 19 în topul partenerilor comerciali ai Germaniei la export și pe locul 21 la import.

„Statistica arată o dinamică susținută a relațiilor economice bilaterale și reprezintă un indicator că firmele germane vor să investească în continuare în România. Apropierea de Vest, în special în contextul reorientării lanțurilor de aprovizionare, și apartenența la UE și NATO sunt atuuri importante ale României. Sperăm că România va reuși să-și materializeze avantajele privind securitatea energetică și aprovizionarea cu energie şi să atragă investiții suplimentare în acest domeniu. Mai mult, ne dorim ca aderarea la spațiul Schengen să se definitiveze cât mai curând, pentru că, pe lângă beneficiile economice concrete, de care mediul de afaceri are nevoie urgentă, acest lucru ar reprezenta și un semnal politic puternic al faptului că România e membru cu drepturi depline al UE și că evoluțiile sale pozitive în ce privește integrarea în familia europeană sunt recunoscute în consecință. Până la finele lui 2022, comerțul bilateral are potențialul de a atinge un volum al schimburilor de 40 miliarde de euro, deci maxime istorice în relațiile bilaterale comerciale în anul în care AHK România aniversează 20 de ani de la înființare”, declară Sebastian Metz, director general AHK România.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare