În prima jumătate a anului, transportul de mărfuri pe calea ferată din China către Europa a crescut cu 30%, ajungând la 936.000 TEU, relatează Trasporto Europa.

Potrivit companiei China State Railway Group, creșterea s-a produs în principal pe ruta Xi’an (China) – Duisburg (Germania), unde frecvența a fost dublată la două trenuri pe săptămână. Potrivit analiștilor, traficul a crescut ca urmare a echilibrării mai mari a încărcăturii primite pe direcția vest-est, precum și a creșterii cu 16% a numărului de trenuri, la 8.641 de unități.

Aproape jumătate dintre trenuri au trecut prin terminalul feroviar Khorgos, situat la granița dintre Regiunea Autonomă Uygur Xinjiang a Chinei și Kazahstan, unde sistemul funcționează din 2016 și traversează acum 77 de legături.

China State Railway Group adaugă că, până în prezent, au fost efectuate peste 73.000 de călătorii cu trenul între China și Europa, timp în care 6,9 milioane de TEU au fost transportate în 216 orașe din 25 de țări europene.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut