Volvo Trucks a livrat 20 de camioane grele complet electrice companiei de logistică DFDS din Göteborg, Suedia. Livrarea face parte dintr-o comandă totală pentru 125 de camioane electrice pe care DFDS a plasat-o la Volvo. O parte din noua flotă electrică va fi folosită pentru a transporta mărfuri către și de la uzina de asamblare Volvo Trucks din Göteborg.

Compania daneză de transport și logistică, DFDS, a plasat una dintre cele mai mari comenzi pentru camioanele electrice cu baterii Volvo: 125 de unităţi Volvo FM Electric.

Dintre acestea, 14 vor fi utilizate în transporturi către și de la fabrica de camioane Volvo, aflată în afara Göteborg. Inițiativa marchează un pas important pentru atingerea obiectivului de sustenabilitate al Volvo Trucks.

„Credem cu tărie în puterea exemplului. De aceea, utilizarea camioanelor cu emisii zero în propriul flux de mărfuri este o parte importantă a strategiei de a crea un sistem de transport durabil. Suntem mândri că DFDS ne este partener în această călătorie”, explică Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Introducerea în flotă a camioanelor electrice, cu emisii zero, face parte din ambiția DFDS de a deveni neutră în carbon până în 2050. „Înlocuirea camioanelor diesel cu alternative precum Volvo FM va avea un impact semnificativ asupra emisiilor noastre. Dar acest efort necesită mult mai mult decât investiții financiare. Este important să lucrăm cu furnizori de energie și lideri din industrie, cum ar fi Volvo Trucks, pentru a face ambițiile în materie de climă o realitate. Tranziția necesită infrastructura adecvată și cooperare în diferite domenii ale societății”, spune Niklas Andersson, vicepreședinte executiv și șef al diviziei de logistică la DFDS.

De când a început producția de camioane complet electrice în 2019, Volvo Trucks a vândut mai mult de 4.300 de camioane electrice în peste 38 de țări din întreaga lume.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare