Volvo Trucks a deschis oficial sistemul de comenzi pentru gama sa de camioane electrice grele – Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX. Producția de serie va începe în toamnă și se va extinde treptat. Camioanele electrice vor fi produse pentru început în fabrica neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2 din Göteborg.

„Aceasta este o piatră de hotar pentru Volvo Trucks. Există mult interes din partea clienților în a plasa comenzi pentru aceste camioane electrice. Până acum am oferit posibilitatea în principal clienților și partenerilor să semneze scrisori de intenție de a cumpăra, dar acum începem să semnăm comenzi ferme, ceea ce reprezintă un pas major spre electrificare”, spune Roger Alm, Președintele Volvo Trucks.

În 2021, Volvo Trucks a preluat comenzi, inclusiv scrisori de intenție de cumpărare, pentru peste 1.100 de camioane electrice în peste 20 de țări.

Versiunile electrice ale camioanelor Volvo pentru sarcini medii Volvo FE, Volvo FL și Volvo VNR sunt deja în producție de serie. Cele mai mari piețe pentru camioanele electrice Volvo din Europa sunt în prezent Norvegia, Suedia și Germania. Volvo Trucks este lider de piață în Europa pentru camioanele electrice, cu o cotă de piață de 42% în 2021 și deține, de asemenea, o poziție de lider în America de Nord.

„Oferta de soluții de transport silențioase, cu emisii zero, devine în mod clar un avantaj competitiv”, comentează Roger Alm.

Cu un total de șase modele de camioane electrice în producție începând cu acest an, Volvo Trucks are cea mai completă gamă electrică din industria camioanelor la nivel mondial, acoperind totul, de la distribuția în oraș și manipularea deșeurilor, până la transporturi în construcții, urbane și regionale. Obiectivul companiei este ca jumătate din vânzările totale de camioane să fie electrice până în 2030.

Autotractoarele Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX Electric sunt lansate spre vânzare acum, iar versiunile rigide vor fi puse spre vânzare în ultimul trimestru al anului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut