Volvo Trucks a ajuns la un acord cu privire la achiziționarea JMC Heavy Duty Vehicle Co. din China, o divizie a Jiangling Motors. Achiziția se referă, de asemenea, la o unitate de producție din Taiyuan, în provincia chineză Shanxi, unde Volvo Trucks va construi modelele FH, FM și FMX pentru piața chineză până la sfârșitul lui 2022.

Volvo Trucks a plătit puțin peste 100 de milioane de euro pentru JMC Heavy Duty Vehicle Co. Tranzacția nu a fost încă aprobată de autorități. Activitățile din Taiyuan vor include presarea, sudarea, fabricarea cabinelor, vopselelor și asamblarea finală a autocamioanelor Volvo. Uzina ar trebui să poată produce 15.000 de camioane pe an în câțiva ani, cu posibilitatea de a crește și mai mult capacitatea.

Volvo Trucks activează pe piața chineză din 1934. În ultimii ani, creșterea puternică a serviciilor logistice, inclusiv a comerțului electronic, a dus la o creștere accentuată a vânzărilor de camioane ale mărcii în țară. În 2020, peste 4.500 de autocamioane Volvo au fost importate și livrate clienților din China. În conformitate cu strategia pe termen lung a Volvo Group, Volvo Trucks își extinde, prin urmare, activitățile de afaceri în China.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare