Volvo Trucks a crescut viteza de schimbare a transmisiei inteligente și automate I-Shift cu până la 30%. Răspunsul mai rapid are ca rezultat manevrabilitate și confort îmbunătățite, atât pentru camioanele diesel, cât și pentru cele electrice.

Îmbunătățirea semnificativă a manevrabilității este obținută prin noul mod în care cutia de viteze I-Shift interacționează cu motorul prin activarea mai rapidă a ambreiajului, ceea ce duce la o întrerupere mai scurtă a cuplului, potrivit producătorului suedez. La rândul său, acest lucru face ca schimbările de viteză să fie mai fine, pentru o experiență de condus mai armonioasă. „Schimbarea mai rapidă face posibilă optimizarea mai eficientă a selecției treptelor. Și cu cât șoseaua și terenul necesită mai multe evenimente de schimbare, cu atât îmbunătățirile vor fi apreciate de șofer. Cu schimbările treptelor cu 30% mai rapide, șoferii vor experimenta cu siguranță o diferență pozitivă”, spune Pär Bergstrand, manager de transmisii Volvo Trucks.

Schimbarea de mare viteză a fost realizată prin următoarele îmbunătățiri cheie:

– senzorii actualizați transmit acum datele cu o precizie mai mare către unitatea de control, care este echipată cu software nou și un microprocesor mai rapid, ceea ce reduce semnificativ timpul de calcul;

– un disc suplimentar în frâna cutiei de viteze o face să reacţioneze mai repede înainte de a schimba treptele;

– volumul de aer a fost redus în mai multe sisteme de acţionare.

Datorită acestor îmbunătățiri, dezvoltatorii Volvo Trucks au reușit să mărească viteza de schimbare a treptelor cu 30%.

Astăzi, toate camioanele Volvo sunt echipate standard cu I-Shift. De la introducerea tehnologiei unice Volvo I-Shift, peste un milion de camioane au fost vândute în întreaga lume.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare