Vos Logistics a adoptat panourile solare pe remorci în urmă cu câţiva ani. În această vară, numărul de remorci echipate cu panouri SolarOnTop, dezvoltate de startup-ul IM Efficiency, va crește cu patru, în Olanda.

Vos Logistics a adoptat tehnologia cu panouri solare pe acoperişul remorcilor de la IM Efficiency după testarea tehnologiei în iunie 2020, potrivit Ttm.nl. În această vară, Vos Logistics va echipa alte patru remorci cu panouri solare.

Soluția SolarOnTop poate furniza energie tuturor electronicelor de la bord şi, potrivit declaraţiilor start-up-ului, ar trebui să le aducă furnizorilor de servicii logistice economii de 5,5% în ceea ce priveşte combustibilul, pe an. Mai exact, acest lucru înseamnă o economie de aproximativ 2.000 – 2.300 de litri de motorină pe an. Potrivit IM Efficiency, sistemul SolarOnTop costă aproximativ 6.500 de euro pe unitate, iar perioada de rambursare este mai mică de trei ani. În plus, panourile vor rezista 25 de ani.

În 2020, IM Efficiency previziona că va instala în timp util panouri solare pe aproximativ 4.000 de remorci din Benelux.

FOTO: Vos Logistics

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut