Creșterea inflației, a dobânzilor ratelor și a prețurilor duc la ideea că tot mai multe companii de transport trebuie să se pregătească pentru vremuri mai dificile. Acest lucru este demonstrat şi de noile statistici ale asociaţiei suedeze Transportföretagen.

În Suedia, patru din zece antreprenori din sectorul transporturilor se confruntă cu o scădere a profitabilității față de perioada corespunzătoare a anului trecut. Motivul principal este creșterea costurilor (71%), dar și reducerea veniturilor (29%). „În recesiunea actuală, mulți antreprenori luptă pentru supraviețuire. Transportul și dezvoltarea economică sunt strâns legate, iar industria este dependentă ciclic. Acum munca noastră de a consolida competitivitatea companiilor devine și mai importantă”, spune Marcus Dahlsten, CEO al Transportföretagen.

Realitatea economică din industria transporturilor arată că mai multe companii văd riscul de notificare/concediere în creștere în următoarele șase luni. În luna martie, 30% dintre companiile de transport au văzut un astfel de risc. Aceasta este o creștere de patru puncte procentuale față de ianuarie. „În momentul economic incert în care ne aflăm, tot mai multe companii de transport se pregătesc pentru vremuri mai rele și pentru un risc mai mare de reducere a personalului. Sectorul transporturilor este coloana vertebrală a multor țări europene și va continua să fie așa și trebuie să abordăm realitatea economică în cadrul negocierilor în curs”, mai spune Marcus Dahlsten.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare