Primii șoferi recrutați în India de gigantul maghiar al transporturilor Waberer’s au ajuns în Europa în cel de-al doilea trimestru al anului și vor prelua în curând volanul vehiculelor industriale. Acest lucru a fost anunțat de CEO-ul companiei, Zsolt Barna, în cadrul prezentării rezultatelor pozitive obținute în T2 2022.

Zsolt Barna precizează că sosirea primului grup de șoferi străini din India e un pas important pentru Waberer’s, deschizând ușa către o piață a muncii suficient de mare, care poate oferi o soluție pe termen lung la provocările pieței muncii. „Noii noștri colegi sunt ocupați cu Waberer’s și munca lor. După ce au aflat despre regulile europene de transport, aceștia vor fi membri utili ai comunității noastre, putându-ne oferi o soluție pe termen lung la deficitul de forță de muncă, care este probabil cea mai mare provocare cu care se confruntă industria astăzi. Pentru Waberer’s, posibilitatea de a angaja şoferi din astfel de regiuni, neaccesibile concurenților cu afaceri mai mici, poate deveni un avantaj competitiv.”

În T2, compania a obținut un „rezultat semnificativ” la emisiunea de obligațiuni pentru 111 milioane de euro. „Suma strânsă și dobânda favorabilă – mai ales într-un context de randamente în continuă creștere – garantează că Waberer’s va putea face față provocărilor unui posibil mediu economic negativ și va putea să implementeze planurile anunțate (dezvoltarea depozitelor, înlocuirea flotei, extinderea regională) pentru a-şi îmbunătăți competitivitatea, în timp ce mulți dintre concurenți nu vor putea accesa fonduri de dezvoltare sau o vor face doar cu costuri tot mai mari.”

În al doilea trimestru al anului, Waberer’s a realizat o cifră de afaceri de 173,2 de milioane de euro (+15,5% față de aceeași perioadă din 2021), ducând cifra de afaceri semestrială la 332,1 de milioane de euro (+13,6%). De asemenea, EBIT recurent a atins 10,3 milioane de euro (+33%) în al doilea trimestru, cea mai mare valoare din 2016 până acum.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare