Transportatorul maghiar Waberer’s International a achiziționat 51% din compania feroviară maghiară Petrolsped şi astfel a intrat direct în transportul feroviar de mărfuri. Petrolsped are sediul în Budapesta și Záhony și birouri în Austria, Slovacia și România, care operează în principal în Ungaria și România. Operatorul feroviar transportă în special produse agricole, petroliere, auto, materii prime pentru construcții și centrale electrice. În plus, compania va dezvolta transportul intermodal datorită terminalului pe care îl construiește în sudul Ungariei, destinat să deservească rute către Balcani și Europa de Vest.

Odată cu această achiziție, compania „face un pas semnificativ către construirea unui portofoliu de servicii multimodale, își va extinde portofoliul de servicii, își va dezvolta capacitățile de logistică feroviară și va intra în segmentul de logistică specializată care în prezent folosește în principal servicii feroviare”, după cum precizează Zsolt Barna, președinte și CEO al Waberer’s International. El adaugă că afacerea feroviară are „un potențial de creștere semnificativ, atât datorită noilor investiții industriale și auto în Ungaria, cât și pentru că clienții solicită din ce în ce mai mult servicii logistice cu emisii reduse de carbon”.

Tranzacția, al cărei preţ nu a fost menţionat, este de așteptat să se finalizeze la începutul lui 2024.

FOTO: Wabereres.com / stiri

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut