După o fază de reducere a flotei, compania maghiară Waberer’s International reinvesteşte semnificativ în vehicule industriale, lansând o comandă de 570 de camioane DAF XG de ultimă generație, primele cu cabina alungită.

Primele cinci unități au fost livrate luna aceasta, iar celelalte vor fi la lucru până în al doilea trimestru al lui 2022, deservind sucursalele naționale și internaționale ale companiei maghiare și ale subsidiarei poloneze Link. Waberer’s International a investit 50 de milioane de euro în contractul de achiziţie.

Compania de transport spune că această comandă este un pas înainte în programul său de înlocuire a flotei a cărei vârstă medie, atunci când toate unitățile sunt livrate, va fi redusă cu doi ani. „Este o achiziție strategică, nu numai pentru că este foarte importantă în ceea ce privește emisiile poluante și economia de combustibil, ci și pentru că le putem oferi șoferilor un nivel cu totul nou de confort în ceea ce privește condițiile de lucru, pe lângă factorul de siguranță”, spune Zsolt Barna, CEO al Waberer’s International.

Transportatorul maghiar cumpără vehicule DAF încă din 1996 și a plasat până acum peste trei mii de unități în flotă. Colaborarea va continua şi în 2022, precizează cele două companii, dar „la un nivel și mai ridicat, ca parte a programului de emisii zero al Waberer’s Group”. Această declarație ar putea indica achiziția de vehicule electrice.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare