Şi companiile din țările est-europene sunt afectate de lipsa de şoferi. Ca urmare, acestea se văd nevoite să îmbunătățească condițiile de plată pentru șoferi, astfel încât să atragă noi resurse. O face și gigantul maghiar al transportului rutier de mărfuri Waberer’s, care a postat un videoclip pe pagina sa de Facebook, în care a explicat modificările aduse începând cu luna august în structura salarială a șoferilor.

Din august, compania maghiară a majorat plafonul de plată pentru sărbătorile legale în transportul internațional, care în mod paradoxal anterior era mai mic decât cel al zilelor lucrătoare. Acum suma este aceeași pentru fiecare zi și este de circa 75 de euro. În plus, şoferii care călătoresc în Marea Britanie sau transportă mărfuri ADR pot câştiga mai mult: 85 EUR/zi, plus 37 EUR pentru fiecare traversare a Canalului.

Waberer’s a majorat și unele bonusuri, precum cel de kilometraj peste pragul contractual (0,05 euro pe kilometru) și cel de reducere a consumului de combustibil (1,25 euro pe litru).

Videoclipul, disponibil AICI, aduce şi câteva exemple concrete. Un șofer care conduce în străinătate timp de 23 de zile și care face trei călătorii în Marea Britanie, poate avea un salariu lunar net de 775.000 de forinți (aproape 1.938 de euro, dublu față de salariul mediu maghiar). De asemenea, cei care călătoresc exclusiv în Marea Britanie pot ajunge la circa 2.500 de euro/lună.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare