Furnizorul maghiar de servicii de transport Waberer’s a reușit să-și îmbunătățească și mai mult situația câștigurilor în al doilea trimestru. Astfel, după ce a generat un profit operațional de 4,5 milioane de euro până în martie, compania a raportat un EBIT de 12,2 milioane de euro pentru al doilea trimestru al anului, deci a reușit să își crească profitul operațional cu 7,7 milioane în ultimele trei luni.

În ciuda reducerilor semnificative ale flotei de anul trecut, Waberer’s a reușit să crească vânzările cu 1%, la 292,3 milioane de euro în prima jumătate a anului. Grupul a raportat un profit net de 8,8 milioane EUR pentru primele șase luni ale acestui an, după o pierdere de 14,1 milioane EUR în prima jumătate din 2020.

În traficul internațional, Waberer’s a reușit să obțină un rezultat trimestrial pozitiv pentru prima dată din 2017 încoace, cu 700.000 de euro. O pierdere operațională de 1,2 milioane de euro a fost înregistrată pentru prima jumătate a anului, cu aproximativ zece milioane de euro mai mică decât în aceeași perioadă a anului precedent.

În logistica contractelor regionale, în principal în propria țară, furnizorul de servicii de transport a reușit să crească vânzările în prima jumătate a anului cu 8,8%, la 90,3 milioane de euro și a generat EBIT de 7,6 milioane de euro, ceea ce corespunde unei creșteri de aproape 70%. Activitatea de asigurări a companiei contribuie cu un EBIT de 5,8 milioane EUR.

Numărul de angajați de la Waberer’s a scăzut cu 1.600 de persoane din 2020.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare