UNTRR, alături de Autoritatea Europeană a Muncii – ELA și Comisia Europeană – CE, organizează marţi, 16 noiembrie 2021, orele 11:30, un webinar referitor la noile reguli privind detașarea în sectorul transportului rutier, care se vor aplica din 2 februarie 2022.

Principalii vorbitori vor fi Cosmin Boiangiu – Director Executiv ELA, care va prezenta rolul Autoritãții Europene a Muncii în aplicarea legislației sociale în transportul rutier și Ewa Ptaszynska – Șef adjunct Unitate Transport Rutier, DG MOVE, care va prezenta acțiunile Comisiei Europene pentru asigurarea aplicării armonizate a regulilor detașării în Statele Membre și accesul transportatorilor rutieri în IMI.

Reamintim faptul că, din 2 februarie 2022, Statele membre UE au atât obligația de a adopta și publica dispozițiile necesare pentru a se conforma acestei directive, cât și obligația de a aplica dispozițiile respective începând cu aceiași dată. Actuala întârziere a Statelor Membre UE în transpunerea Directivei 1057/2020 și în publicarea transparentă a informațiilor relevante privind detașarea șoferilor profesioniști în fiecare Stat Membru poate conduce la amenzi abuzive aplicate transportatorilor rutieri români din februarie 2022. Pentru evitarea acestei situații, autoritățile europene trebuie să asigure transportatorilor români accesul la toate informațiile naționale relevante, traduse în toate limbile de circulație UE, precum și suficient timp pentru a se pregăti, având în vedere povara administrativă semnificativă adusă de noile reguli.

În cadrul evenimentului, transportatorii români au posibilitatea să adreseze direct întrebări Comisiei Europene și Autorității Europene a Muncii pentru clarificarea problemelor legate de aplicarea noilor reguli referitoare la detașarea șoferilor.

Doritorii se pot înregistra pentru participarea la seminar accesând următorul link:

https://survey.alchemer.com/s3/6613212/Seminar-UNTRR-ELA-CE-privind-aplicarea-noilor-reguli-privind-deta-area-oferilor-profesioni-ti

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut