Compania globală de logistică XPO investeşte în 100 de camioane electrice Renault Trucks pentru flota din Franța. Comanda cuprinde vehicule comerciale de 16 și 19 tone, care vor fi alocate în 28 de site-uri XPO din Franța, pentru a transporta mărfuri paletizate. Renault Trucks E-Tech D de 16 t a fost testat de XPO la Lyon și Paris din octombrie 2021. Toate camioanele vor fi livrate începând de acum, până la sfârșitul lui 2024.

Bruno Kloeckner, Managing Director XPO Logistics France, a declarat: „Am avut o experiență pozitivă la testarea primului camion electric Renault Trucks pentru livrări în zonele urbane. Noua comandă pentru 100 de camioane complet electrice este un acord fără precedent atât pentru XPO, cât și pentru Renault Trucks Franța. De asemenea, am făcut o investiție majoră pentru a ne echipa site-urile cu peste 80 de puncte de încărcare electrică. Aceste angajamente ilustrează hotărârea noastră de a merge către un transport mai durabil și de a sprijini clienții în decarbonizarea activităților din lanțul de aprovizionare.”

Camioanele E-Tech au un motor de 185 kW și o capacitate de încărcare de 18 până la 21 de paleți. Vehiculele pot parcurge o distanță de până la 250 de kilometri cu o singură încărcare și ar putea economisi aproximativ 45,7 t de emisii de CO2 în fiecare an.

Până în 2030, XPO se așteaptă să realizeze 25% din livrările sale cu vehicule electrice și țintește să-și reducă emisiile de gaze cu efect de seră în Franța cu cel puțin 25% până în 2030, față de nivelul de referință din 2019.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare