XPO Logistics a lansat o legătură intermodală între Peninsula Iberică şi Italia, care implică transport rutier și feroviar pe partea terestră și cabotaj maritim. Pentru acesta din urmă, compania folosește porturile Valencia, Barcelona și Savona și oferă servicii door-to-door, atât către platformele logistice, cât și pe last mile.

„Continuăm să explorăm alternative inovatoare pentru a oferi clienților soluții mai eficiente pentru lanțul de aprovizionare. În plus, prin utilizarea combinațiilor multimodale, putem reduce dependența de transportul rutier și putem contribui la reducerea emisiilor de CO2 ale operațiunilor din lanțul de aprovizionare al clienților noștri”, explică Massimo Marsili, Director General XPO Logistics Europa de Sud și Maroc.

Noua rută vine la câteva luni după cea demarată în iulie 2022, între Peninsula Iberică și Marea Britanie, care combină transportul rutier și cel feroviar. Tot în Marea Britanie, XPO Logistics a semnat un contract pentru transportul produselor Cromwell Tools, companie care produce scule și produse de larg consum pentru marile firme aerospațiale și auto sau pentru companiile mici care cumpără online. Contractul implică transportul de mărfuri de la uzina Cromwell Tools din Wigston către patruzeci de locații din Marea Britanie, deplasarea peste noapte și în timpul zilei între platforme și colectarea produselor de la furnizori.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare