Grupul Trelleborg a fost de acord să cedeze afacerea Trelleborg Wheel Systems (TWS) către Yokohama Rubber Co. (YRC) pentru 22 miliarde SEK (2,1 miliarde EUR). Tranzacția este programată pentru finalizare „în ultima parte din 2022”, sub rezerva aprobărilor de reglementare, au anunțat companiile.

Potrivit YRC, achiziția va contribui la extinderea afacerii sale de anvelope de teren (OHT), văzută ca un „motor viitor de creștere”. O țintă a grupului japonez este să crească raportul actual de 2:1 dintre anvelopele de consum și anvelopele comerciale în cadrul afacerii sale. „Acest lucru ar ajuta la alinierea compoziției vânzărilor a afacerii cu anvelope a grupului cu piața generală și la asigurarea creșterii veniturilor”, a declarat YRC.

Acordul se bazează pe achiziția de către YRC la mijlocul anului 2016 a producătorului de anvelope pentru off-road Alliance Tire Group (ATG), care de atunci a sporit vânzările grupului cu aproximativ 20%.

Potrivit declarației sale, TWS va contribui, de asemenea, la consolidarea afacerii comerciale cu anvelope a YRC în ceea ce privește gama de produse, costuri, servicii și transformare digitală.

În anul fiscal 2021, vânzările TWS au totalizat 10 miliarde SEK (962 milioane EUR), reprezentând aproximativ 30% din veniturile consolidate ale Trelleborg AB, potrivit European Rubber Journal. În ultimii 10 ani, TWS a crescut cifra de afaceri de 2,6 ori și şi-a triplat câștigurile.

Dintre anvelopele produse și vândute de TWS, cele agricole reprezintă aproximativ 60%, anvelopele industriale 20%, restul fiind anvelope pentru mașini de construcții și motociclete.

TWS deţine 14 fabrici în nouă țări: șapte în Europa (Italia, Letonia, Serbia, Slovenia și trei în Republica Cehă), două în SUA, una în Brazilia și patru în Asia (două în China și două în Sri Lanka).

Separat, Trelleborg a spus că decizia de a cesiona TWS îi va îmbunătăți profitabilitatea și va reduce ciclicitatea. „Ambiția noastră este să creștem Trelleborg în cea mai importantă companie de soluții de polimeri din lume din industriile selectate”, a declarat Peter Nilsson, președinte și CEO al Trelleborg Group. Aceste industrii includ asistența medicală, automatizarea și industria aerospațială, precum și aplicații de specialitate.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare