În Rusia, a fost înfiinţată Asociația Transportatorilor și Expeditorilor Rutieri de Marfă, care are ca fondatori 10 companii de transport și de logistică de top, printre care: PEC, Delko Group of Companies, Dentro, Diazan, National Carrier și altele. Potrivit Retail.ru, Vadim Filatov, coproprietar și director adjunct al PEC, a fost numit șef al asociației.

Asociația Transportatorilor și Expeditorilor Rutieri de Marfă, împreună cu agențiile guvernamentale, vor aborda principalele probleme ale industriei pentru a preveni creșterea numărului de accidente, lipsa capacității de livrare a mărfurilor și o creștere în continuare a costului mărfurilor din cauza cheltuielilor de transport. „2023 a fost o perioadă de provocări pentru logistica de transport rusească. Costul transportului rutier de marfă a crescut cu 30% din cauza costurilor majorate pentru combustibilul, achiziționarea și întreținerea camioanelor și salariile personalului. După plecarea mărcilor străine și creșterea lentă a producției interne, a existat o lipsă acută de camioane pentru distanţe lungi. În plus, până la 18% dintre camioanele companiilor de transport sunt inactive din cauza lipsei de șoferi. În ultimii cinci ani, deficitul de şoferi a crescut de la 15 la 21%”, a menționat Vadim Filatov.

Ca soluţie, a fost extins programul de stat de leasing preferențial „Autotractor rusesc” cu 2,5 miliarde de ruble. În plus, guvernul rus a crescut subvenția maximă pentru achiziționarea de vehicule autohtone de la 625.000 la 850.000 de ruble. Potrivit estimărilor Asociației Transportatorilor și Expeditorilor Rutieri de Marfă, acest lucru va ajuta transportatorii să achiziționeze până la 5.000 de unități suplimentare de echipamente anul viitor. „Vom lansa o serie de proiecte care vor ajuta să facem față problemelor transportului de mărfuri, în primul rând deficitului de șoferi. Pentru asta, creăm o platformă care va uni angajatorii cu potențialii angajați și, de asemenea, lansăm primul Centru Interregional de Formare din Rusia pentru șoferi din categoria CE”, a spus Vadim Filatov.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut