Mașina solară inovatoare a echipei aCentauri este în drum spre World Solar Challenge din Australia, primul segment al rutei fiind acoperit de Gebrüder Weiss cu un camion cu hidrogen. Cu o soluție logistică amplă, care cuprinde transport rutier, maritim și aerian, experții se asigură că vehiculul dezvoltat de studenți la ETH Zurich va fi la timp la linia de start în Darwin în octombrie.

Participanții la cursa World Solar Challenge trebuie să parcurgă cei 3.000 km de pe teritoriul australian, de la Darwin la Adelaide, folosind doar energie solară. aCentauri este una dintre cele 31 de echipe din categoria Challenger. „Peste 8.000 de ore de cercetare, dezvoltare, împreună cu multă implicare și efort susținut au fost dedicate mașinii solare, depășind limitele a ceea ce este posibil din punct de vedere tehnic și arătând cât de mult potențial are tânăra generație. Soluția de transport dezvoltată de Gebrüder Weiss demonstrează aprecierea susținătorilor pentru munca noastră”, spune Aaron Griesser, Drivetrain & Controls, aCentauri. Echipa aCentauri este deosebit de încântată de faptul că, odată cu camionul cu hidrogen, două sisteme de propulsie alternative se unesc pentru a-și demonstra munca în prima etapă de transport: mobilitatea durabilă este posibilă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut