Președintele Asociației Turcești și Internaționale a Șoferilor de Camioane (UTSYD), Sedat Kaplan, a declarat că Turcia ar putea satisface nevoia de șoferi în Europa, deoarece deţine suficientă forță instruită.

Sedat Kaplan a făcut o evaluare cu privire la lipsa șoferilor de camioane în țările din Marea Britanie și din UE, afirmând că Turcia poate satisface cu ușurință nevoia de conducători auto care apare în Marea Britanie și în alte state europene. „Suntem în poziția de a satisface nevoia de conducători auto în Europa, deoarece în prezent există o putere instruită în țara noastră.”

Subliniind că există o comunitate puternică de șoferi turci, Kaplan a spus că aspiră să răspundă cererii cu șoferi turci de încredere și competenți, mai ales că deja au fost primite cereri de la companii din țări precum Anglia și Lituania. „Am primit recent o ofertă de la o companie din Lituania care a solicitat 300 de șoferi. În prezent, evaluăm această cerere. De asemenea, am avut discuţii cu companii din Marea Britanie şi vom trimite din şoferii noştri. Când îi vom duce din Turcia, vom fi garanția lor, astfel încât să nu fie victimele tratamentelor unor proprietari.”

Subliniind faptul că nevoia de șoferi în străinătate este satisfăcută în mod pozitiv de șoferii turci, Kaplan a spus: „Șoferii turci satisfac foarte bine cererea în străinătate, iar venitul este mare. Apoi, nu există nicio problemă în cererea internă, deoarece există și șoferi inactivi.”

Constatând că există o cerere de șoferi turci, în special din Lituania, Sedat Kaplan a spus pentru Lojiport: „Şoferii turci sunt preferaţi pentru că sunt oameni fiabili, cinstiți și onorabili, care au grijă de vehicul, încărcare și tot ceea ce folosesc.”

Acesta le recomandă tinerilor să devină șoferi de camion şi, în acelaşi timp, să îşi perfecţioneze o limbă străină, învăţând cel puţin 10 cuvinte pe zi. De asemenea, a declarat că lucrează la instruirea celor care vor să fie șoferi de camioane și că în curând va înființa o academie de formare. „Vom furniza forță de muncă instruită. Nu vom da documentele necesare unui șofer care greşeşte.”

Afirmând că un șofer de camion care lucrează din Turcia în Europa câștigă în jur de 10.000-15.000 de lire pe lună (cca.930-1.400 euro/lună), Sedat Kaplan a spus: „Știu, pentru că sunt șofer de camion de 32 de ani şi vorbesc și cu prietenii mei care dețin o companie. Şoferii câștigă foarte bine.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut