Ca în fiecare an, Federația profesională care apără interesele sectorului de transport şi logistică din Belgia, UPTR, a apelat la firma de contabilitate şi audit BDO pentru analiza bilanţurilor transportatorilor belgieni. Iar rezultatele arată că 2021 a fost un an bun, cu o îmbunătățire a ratelor cheie, potrivit Transportmedia.be.

În ceea ce privește profitabilitatea, solvabilitatea și lichiditatea, transportatorul belgian mediu și-a văzut situația îmbunătățită în 2021.

Alte puncte pozitive sunt reducerea termenelor efective de plată (54 de zile), care par a fi rezultatul unor politici de plată mai stricte, întrucât transportatorii le-au acordat clienților în medie cu trei zile mai puțin.

Cu toate acestea, sectorul transporturilor este încă sub performanțe ale economiei belgiene în ansamblu într-o serie de subdomenii. Este cazul marjei nete pe cifra de afaceri, care a crescut de la 3% la 3,2%, dar rămâne sub media belgiană (5,5%). Rata de solvabilitate (40%) rămâne și ea sub media națională (54%).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut