În Spania, Autoritatea Portuară din Valencia (PAV) a făcut un alt pas către utilizarea energiilor regenerabile în instalațiile portuare. Instalarea turbinelor eoliene face parte din strategia Valenciaport 2030 – zero emisii. Licitația pentru proiectul preliminar privind instalarea de turbine eoliene pentru a genera energie electrică în port este acum în desfășurare.

Principalul obiectiv al PAV este angajamentul său față de decarbonizare și lupta împotriva schimbărilor climatice, cu 20 de ani înaintea obiectivelor stabilite de instituțiile europene în cadrul Pactului Verde European și în conformitate cu strategia de durabilitate și Agenda 2030 a sistemului portuar spaniol.

Astfel, PAV folosește această inițiativă de a instala turbine eoliene în extensia nordică a Portului Valencia, care va fi integrată în rețeaua de autoalimentare electrică pe care portul o dezvoltă cu energii curate.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut