Majorarea recentă a prețului fierului și oțelului  a condus companiile către sistemele uzate de rafturi pentru depozite. Sistemele de rafturi la mâna a doua, care pot fi livrate mai repede decât sistemele noi, sunt preferate şi datorită avantajului de preț pe care îl oferă.

O companie precum Zem Raf Sistemleri, lider în Turcia în furnizarea de sisteme de rafturi uzate, poate oferi clienților servicii de proiectare și instalare extrem de rapide datorită avantajului de stoc și gamei largi de produse. Compania, care oferă servicii de instalare între 1 și 10 zile în funcție de dimensiunea proiectului, poate oferi şi avantajul unui preţ mai bun, în comparație cu sistemele de rafturi noi. „Înainte de a crea sectorul sistemelor de rafturi second-hand, toate rafturile uzate mergeau la fabricile de fier și oțel. Noi, prin modelul de afaceri dezvoltat, aducem rafturile uzate înapoi în țara noastră, contribuind astfel la economie, dar și la mediu“, a spus Emre Akmeșe, președintele Consiliului de Administrație al Zem Raf Sistemleri. „Achiziţionăm rafturi ale companiilor care se închid sau își înnoiesc depozitele, după o analiză detaliată. Apoi le reparăm şi le modelăm în funcție de cerințele și nevoile clienţilor, în fabrica noastră de 9.000 m2.“

Turcia a devenit astfel un centru de atracție pentru companii din întreaga lume, în special datorită faptului că sistemele de rafturi SH sunt mai accesibile decât cele noi. „În ultimii doi ani, am început să culegem roadele politicii noastre de deschidere către străinătate prin exportul în peste 30 de țări. Dacă vom ajunge să producem la capacitate maximă în următorul an, vom putea răspunde mai rapid solicitărilor tot mai mari.“

Şi pandemia de Covid-19 a crescut nevoia de rafturi de depozitare, datorită boom-ului comerțului electronic. „Nu numai site-urile mari de comerț electronic, ci și mărcile de retail au pus un mare accent pe comerțul electronic. Acest lucru a generat o creștere mare a nevoilor de depozitare, iar noi, prin avantajul livrării rapide, am fost alături de brandurile care doreau să se situeze înaintea concurenților lor şi să-și construiască depozitele cât mai curând.“

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut