Un robot autonom MiR500, de la Mobile Industrial Robots (MiR), va îmbunătăți procesele logistice din marele centru de distribuție pe care IKEA îl are în Jarosty, Polonia. Robotul va fi folosit pentru a transporta paleții folosiți în depozitele automate, cu scopul de a elibera angajații de activitățile neproductive, de a îmbunătăți siguranța la locul de muncă și de a reduce costurile de depozitare.

Noul robot autonom a fost achiziționat de jucătorul 3PL FM Logistic Central Europe, care operează centrul de distribuție pentru IKEA din Jarosty, la circa 130 km sud-vest de Varșovia. Acesta se întinde pe o suprafață totală de 157.000 m2, are o capacitate pentru 300.000 de paleți și aprovizionează depozitele gigantului de mobilă din douăsprezece țări.

Robotul va fi folosit în principal pentru transportul paleților goi utilizați în depozitele automate ale centrului de distribuție, dar și pentru transportul altor obiecte cu o greutate de până la 500 kg. Acesta va funcționa complet independent, 24/7. În timpul testelor, robotul a parcurs o distanță de peste 60 km, a finalizat 180 de misiuni și a transportat peste 1.500 de paleți. „Testele au demonstrat că este posibilă optimizarea fluxurilor de lucru, menținând în același timp siguranța angajaților la maximum și că investiția va fi profitabilă”, spune Edyta Śmiechowicz, director de platformă la FM Logistic Central Europe din Jarosty.

MiR afirmă că robotul acţionează în siguranță în jurul oamenilor și obstacolelor. De asemenea, nu necesită configurații consumatoare de timp, ceea ce îl face ușor de utilizat. Folosind software-ul încorporat și harta site-ului creată de roboții mobili autonomi înșiși, aceștia sunt capabili să navigheze dinamic și să selecteze traseul cel mai convenabil înainte de a se deplasa complet fără asistență umană.

FM Logistic este un jucător de top la nivel mondial 3PL, cu 27.500 de angajați și 4 milioane m2 de spațiu de depozitare în 14 țări. FM Logistic Central Europe are 17 platforme logistice, 30 de depozite de transbordare și peste 750.000 m2 spațiu de depozitare în Polonia, Cehia, Slovacia și Ungaria. „Pentru a construi un avantaj competitiv pentru companie și clienți, investim în soluții inovatoare flexibile, ușor de utilizat și, prin urmare, rentabile. Tehnologia roboților industriali mobili este mult mai ieftin de utilizat decât conceptul concurent al AGV (Automated Guided Vehicle). În acest caz particular, este o soluție de peste două ori mai ieftină decât un AGV”, spune Alexander Damie, Manager de inovare și proces la FM Logistic Central Europe.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut