Proporția camioanelor complet electrice în Europa este în creștere. În 2021, camioanele electrice de peste 16 tone ale Volvo Trucks au condus piața europeană, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Verkehrs Rundschau. În consecință, Volvo Trucks a atins o cotă de piață de 42%. În America de Nord și Europa, producătorul a primit în total peste 1.100 de comenzi sau intenții de cumpărare.

Camioanele cu propulsie electrică câștigă importanță în Europa. În 2021, au fost înmatriculate 346 dintre acestea, în creștere cu 193% față de anul precedent. Țările europene cu cele mai multe camioane electrice grele înregistrate în 2021 au fost Elveția (77 de camioane), Norvegia (56 de camioane) și Suedia (47 de camioane). Cu 37 de vehicule înmatriculate, Germania se află pe poziţia a cincea în topul european.

Volvo Trucks estimează că proporția de camioane electrice va crește dacă infrastructura de încărcare va fi extinsă și gama de vehicule va fi mărită. Până în 2030, jumătate din toate camioanele vândute de companie ar trebui să fie electrice.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut