Împreună cu Centrul de Formare Profesională (BBW) Mosbach  Heidelberg, DSV Solutions din Vaihingen oferă tinerilor cu nevoi de sprijin formare în logistică. Lucrul în centrul de logistică al furnizorului global de servicii logistice nu numai că promovează tinerii din punct de vedere profesional, ci le întărește și stima de sine.

La DSV Vaihingen (Germania), aproximativ 20.000 de articole de picking trec zilnic prin centrul logistic de 40.000 m2. În hale, specialiștii verifică întâi calitatea mărfurilor la primire, le înregistrează în sistemul de inventariere și le pregătesc pentru următorul transport şi astfel mențin lanțurile de aprovizionare în funcțiune. Există, de asemenea, tineri cu nevoi speciale de sprijin care în prezent finalizează partea practică a formării lor la locația Vaihingen în cooperare cu centrul de formare profesională Mosbach – Heidelberg.

Jan Krumpietz pregătește în centrul de formare profesională tineri pentru a lucra în depozit. În fiecare joi, el merge la DSV Solutions din Vaihingen cu cinci stagiari pentru a se confrunta cu realitatea profesională a unei companii de logistică. „Vrem să ne pregătim cât mai bine cursanții pentru viața profesională”, explică Jan Krumpietz. La DSV Solutions, cursanții BBW sunt integrați fără niciun compromis – preiau și ambalează mărfuri, acceptă livrări, învață să opereze echipamentele. Lucrul pentru un furnizor global de servicii de logistică nu numai că promovează tinerii din punct de vedere profesional, inclusiv pe cei cu nevoie de sprijin, ci le întărește și stima de sine.

În timp ce multe companii tind să-și reducă ofertele de stagii din cauza pandemiei, DSV Solutions vrea să țină porțile deschise pentru tineri. „Vrem să le oferim tuturor tinerilor o șansă”, subliniază Sina Scheytt, manager de operațiuni la DSV Vaihingen. Pe lângă responsabilitatea socială, există și motive foarte practice în spatele acestui lucru: coronavirusul și comerțul online în creștere au dat un impuls industriei logistice deja prospere. Compania își extinde spațiul de depozitare, iar nevoia de muncitori crește odată cu acesta. „Industria logistică oferă perspective bune de angajare. În timp ce multe meserii clasice sunt afectate de griji legate de găsirea de noi recruți, tinerii sunt cu siguranță interesați să înceapă lucrul în logistică. Numărul de cursanți a fost la un nivel ridicat ani de zile, cu o tendință de creștere în continuare.”

Datorită cooperării dintre centrul de formare profesională și companie, mulţi au șansa de a se angaja după formare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut