În urma parteneriatului încheiat cu transportatorul local Comati, un operator consacrat pe segmentul călătoriilor internaționale spre Țările Nordice, primele conexiuni din România spre Suedia și Danemarca sunt disponibile în rețeaua FlixBus din martie. Pasagerii vor avea la dispoziție curse din aproximativ 60 de orașe din România către 15 orașe din Suedia și 18 destinații din Danemarca.

Printre orașele deservite se numără Malmö, Göteborg, Stockholm, Arhus sau Copenhaga, dar și localități mai mici precum Ljungby, Nyborg sau Aabenraa. Conectarea orașelor mici și mijlocii, cât și oferirea de opțiuni de mobilitate pentru locuitorii acestora spre Europa reprezintă un obiectiv important pentru ambele companii. La nivel european, doar 20% din rețeaua FlixBus reprezintă orașe mari cu o populație de peste 100.000 de persoane, în timp ce aproximativ 40% reprezintă orașe mici (cu o populație sub 20.000 de locuitori).

După o perioadă de amânări ale planurilor din cauza pandemiei, FlixBus va începe să opereze primele rute interne în Canada pe data de 7 aprilie. Pe lângă o rută expres între Ottawa şi Toronto, FlixBus va opera în Canada și linia Niagara Falls-Toronto, precum și o linie locală extinsă cu opriri în Waterloo, Kitchener, Guelph, Mississauga și Toronto. Începerea serviciului domestic din Ontario este doar prima fază a extinderii rețelei, rute transfrontaliere către și dinspre SUA fiind planificate pentru vara lui 2022.

FlixBus creşte frecvenţa curselor legate de România

FlixBus va creşte şi frecvența curselor cu autocarul din și spre România. În ultimele săptămâni, compania a înregistrat o creștere a cererii de călătorii, iar perioada dinaintea vacanței de Paște se anunță a fi aglomerată. Începând cu mijlocul lui aprilie, călătorii vor avea la dispoziție mai multe curse care fac legătura între România și țări precum Ungaria, Austria, Cehia, Franța, Belgia și Germania. Pentru a face față cererii ridicate din această perioadă, furnizorul de mobilitate a mărit frecvența unor conexiuni populare precum Târgu-Mureș-Viena, Sibiu-Viena, Timișoara-Praga, București-Sofia, cât și pentru cursele spre Bordeaux, Rennes, Dortmund, Hamburg sau Bremen. “Mărim oferta deoarece observăm că numărul rezervărilor este în creștere și pasagerii se reîntorc la planificarea din timp a călătoriilor. Interesul în creștere pentru mijloacele de transport în comun poate fi și o posibilă consecință a creșterii prețurilor la carburanți. O piață competitivă și un cadru legislativ flexibil creează un context favorabil pentru ca tot mai mulți pasageri să opteze pentru transportul în comun, o alternativă mai prietenoasă cu mediul decât avionul sau autoturismul personal”, a declarat reprezentantul FlixBus România, Adrian Rășoiu.

Comparativ cu aceeași perioadă din 2021, furnizorul de servicii de mobilitate raportează o creștere semnificativă a cererii de călătorie dinspre și spre România. Anul acesta, orașele europene care au atras, între altele, cei mai mulți pasageri FlixBus au fost: Budapesta, Sofia, Viena, Lyon și Rennes. București, alături de orașe din vestul țării precum Târgu Mureș, Cluj-Napoca și Timișoara au fost cele mai vizitate de pasagerii care au călătorit cu autocarele spre România.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut