Una dintre metodele de plată a drumurilor germane va dispărea în următoarele săptămâni. Terminalele pentru plată vor fi demontate, pentru că majoritatea camioanelor sunt echipate cu dispozitive OBU cu taxare automată, iar cei care vor circula sporadic vor avea la îndemână pentru plată o aplicaţie, disponibilă şi în limba română.

Numărul de terminale de plată a taxei de drum din Germania a scăzut constant în timp, iar acum mai există pe drumuri ultimele 120 de unități, lăsate în principal la punctele de trecere a frontierei și la terminalele de feriboturi. Până la sfârșitul lunii iunie, dispozitivele vor dispărea complet, din cauza scăderii utilizării acestora. Potrivit statisticilor germane, în medie trei persoane pe săptămână folosesc un astfel de terminal.

Marea majoritate a camioanelor, aproape 99%, circulă pe drumurile germane cu un OBU cu taxare automată. Dacă, în schimb, cineva circulă sporadic în Germania, va putea achiziționa prin intermediul aplicației taxe de drum pentru o anumită călătorie. Acest program, care se numește Toll Collect, va putea fi descărcat pe smartphone-uri și tablete, iar noi versiuni lingvistice urmează să fie puse în funcţiune în zilele următoare. Astfel, achiziționarea taxelor va fi posibilă în germană, poloneză, engleză, franceză, olandeză şi română.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut