Duminică, muncitorii docurilor din cel mai mare port de containere din Marea Britanie, Felixstowe (Suffolk), au intrat în grevă pentru prima dată în ultimii 30 de ani într-o dispută privind salariile. Mișcarea a determinat deja unii operatori să se îndrepte către alte porturi pentru a nu întârzia livrările.

În portul Felixstowe lucrează aproximativ 2.550 de oameni, acesta fiind cel mai aglomerat port al țării, ce gestionează aproximativ 48% din traficul de containere al Regatului Unit. Printre muncitorii aflați în grevă se numără operatorii de macara, de mașini și stivuitoare, care încarcă și descarcă nave. Se pare că aceștia au respins o ofertă de creștere a salariului cu 7% de la Felixstowe Dock and Railway Company, aceasta fiind sub rata inflației. „Greva va provoca perturbări uriașe și va genera unde de șoc masive în întregul lanț de aprovizionare al Marii Britanii, dar această dispută este în întregime vina companiei“, spune Bobby Morton, șeful național de porturi al Unite, pentru Gcaptain.

Purtătorul de cuvânt al Portului, Paul Davey, a explicat pentru BBC că oferta, care include și o plată în numerar de 500 de lire sterline, a reprezentat o creștere între 8,1% și 9,6% într-un moment în care creșterea salariului mediu în țară este de 5%. „Avem o economie în scădere, intrăm în recesiune… Cred că este o ofertă rezonabilă“, a spus Paul Davey.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut