În Italia, folosirea motorinei la preț subvenționat pentru agricultură pe vehiculele industriale nu este o noutate, iar colorarea acesteia în verde este dată tocmai pentru a identifica imediat proveniența combustibilului. Adesea, această fraudă este efectuată la scară mică, dar operațiunea inspectorilor Biroului Vamal din Porto Empedocle și ai Gărzii Financiare din Agrigento au descoperit una la scară industrială: un trafic de 4.400.893 litri de motorină.

La originea acestei fraude se află doi soți din Licata, provincia Agrigento, care deţineau şi conduceau o companie care comercializa combustibil. Potrivit anchetatorilor, această firmă ar fi produs mii de documente false din 2013 până în 2018, 4.517 facturi și tot atâtea documente de transport – pentru a vinde motorină agricolă la negru subiecților care nu aveau drept să o cumpere, evitând plata TVA şi a accizelor.

Suma totală a fraudei se ridică la aproximativ trei milioane de euro, iar Garda Financiară a folosit și câinii pentru a căuta bani ascunși, potrivit Trasporto Europa. La finele operațiunii, judecătorul de instrucție al Tribunalului Agrigento a emis un ordin de sechestru preventiv în valoare de 1.258.317 euro, iar cuplul de antreprenori a fost deferit justiţiei.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut