Logicor, jucător european în domeniul dezvoltării și managementului de proiecte logistice, a finalizat dezvoltarea ultimei clădiri de aproximativ 23.000 m2 în parcul logistic premium Logicor Bucharest I, din Mogoşoaia, situat la 12 km NV de centrul Bucureştiului și cu acces facil la Şoseaua de Centură.

Corpul nou inaugurat constă în aproximativ 21.800 m2 de spații de depozitare la sol și un spațiu de birouri și spații sociale de 1.200 m2, fiind pre-închiriat în proporție de 72% către trei clienți cu afaceri în creștere sau în curs de relocare.

Distribuitorul de produse farmaceutice Mediplus, client existent în parcul logistic Logicor Bucharest I, a închiriat suplimentar aproximativ 5.500 m2 pentru a-și extinde activitatea, implementând un sistem complet automatizat de distribuție pentru e-commerce.

De asemenea, producătorul de dulciuri Alka s-a extins pe aproximativ 5.300 m2, pentru a acoperi nevoile operațiunilor sale în creștere.

Distribuitorul de anvelope Rotis Lux a închiriat circa 6.000 m2 pentru a-şi consolida activitățile de depozitare și distribuție în noua locație.

„Finalizarea Logicor Bucharest I reprezintă un moment de referință pentru echipa din România. Avem deja în curs de dezvoltare noi proiecte în principalele zone logistice ale României, pe fondul cererii în creștere pentru spații logistice moderne și sustenabile. Deținem terenuri autorizate pentru construirea de noi centre logistice ce permit dezvoltarea progresivă a peste 400.000 m2 de spații de calitate premium”, a declarat Mihai Diaconescu, Director, Asset Management, în cadrul Logicor România.

În prezent, parcul logistic Logicor Bucharest I este format din patru clădiri cu o suprafaţă totală de aproximativ 150.000 m2, închiriată 96%.

Locația Logicor Bucharest I este ideală pentru distribuție în oraș, asigurând clienților conexiuni foarte bune cu transportul public. Parcul logistic este situat în apropierea stațiilor de transport municipal și a stației de tren ce face legătura dintre Aeroportul Otopeni și Gara de Nord. De asemenea, cea mai apropiată stație de metrou, Străulești, se află la doar 2,5 km distanță.

În linie cu angajamentul Logicor față de sustenabilitate, Logicor Bucharest I a obținut certificarea BREEAM Very Good pentru aproximativ 38.000 m2 de spațiu dezvoltat în 2020-2021 și este în curs să obțină cel puțin același calificativ pentru cei 23.000 m2 recent finalizaţi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut